Össztűz a Kossuth téren: 20-án indul Gulyás Mártonék mozgalma

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Ha elbukik, polgári engedetlenségi akcióba kezdenek.

A zoom.hu értesülései szerint augusztus 20-án debütál Gulyás Mártonék mozgalma, a Közös ország. A kezdeményezés célja a választójogi, illetve a választási rendszer megreformálása lesz.

A mozgalom egyfajta performansz-sorozat lenne, a parlamenti és a parlamenten kívüli pártok az Országház előtt felállított Agorában vitatkoznának, a beszélgetés után pedig egy dokumentumot nyújtanának be az illetékes testületeknek.

Információink szerint a legtöbb ellenzéki párt már jelezte, hogy részt vesz a beszélgetésen, a kormánypártok, illetve a Jobbik (még) nem foglalt állást.

Ha az illetékesek elfogadják a dokumentumot, akkor kisebb csodának leszünk szemtanúi, és elindulhat a választási rendszer reformja. Úgy tudjuk, Gulyásék október 23-ig adtak időt, hogy a parlament szavazzon a kezdeményezésről.

Nagy valószínűséggel nem ez a forgatókönyv érvényesül majd. Amennyiben elbukik a kezdeményezés, Gulyásék polgári engedetlenségi akcióba kezdenek, kampányt is indítanak.

Gulyás Márton még áprilisban, a CEU tüntetésen elhangzott beszédében jelentette be, hogy új mozgalmat indít az arányos választási rendszerért. Később közszerepelők sora állt ki a kezdeményezés mellett. Például ebben a videóban:

Kapcsolódó

Tovább a címlapra

Most a címlapon

A Zoom.hu-nak nyilatkozó szakértők szerint megakadályozhatóak lennének a napokban kirobbant áfacsalási ügyhöz hasonló esetek. Az alapvető problémát azonban az uniós és a magyar adópolitika jelenti.
Az amerikai Heritage Foundation befolyásos politikai elemzője szerint a magyar kormányfő menekültkérdésben a filozófiai és a politikai vitát is megnyerte.
A mentőket az egyik Mohács utcai ház elé riasztották.
A lakhelyüket sem hagyhatják el és nyomkövetőt is kaptak.
Az is kiderült, a szülők a tisztaságot és a tájékoztatást tartják a legfontosabbnak.
Ritka párosítás fegyverropogásra csúszdázni, de Pécsen ez sem lesz lehetetlen.
Mintegy egymilliárd euró értékben készül a kormány számlakat küldeni Brüsszelbe.
A tűzoltóknak feszítővágó segítségével kell kiszedni a sérülteket a roncsokból.