Újabb magyar siker: budapesti macskás kávézó Európa legjobbjai között

A Forbes összeszedte Európa legjobb macskás kávézóit és a válogatásba bekerült a budapesti Cat Café is. Ezek azok a kávézók, ahol úgy lehet teázgatni, beszélgetni vagy akár vacsorázni, hogy közben macskák verekednek az ember lába előtt, vagy éppen megpróbálják lelopni az ételeket az asztalról, de persze dögönyözni is lehet őket mértékkel. A válogatás Anglia és Franciaország macskás helyeire fókuszál, de egy bécsi, koppenhágai, milánói, brüsszeli, amszterdami és müncheni kávézó mellé befért a budapesti is.

A macskás kávézók Japánban például azért jöttek létre, mert túl kicsik a lakások és sokan nem tudnak kisállatot tartani, pedig szeretnének. De létezik az a magyarázat is, hogy ez egy olyan hely, ahol az emberek rendesen le tudják vezetni a feszültséget. Kutatások szerint ugyanis a macskadorombolás 40-120 Hertz-es, alacsony frekvenciás vibrálás, ami csökkenti a vérnyomást, erősíti a csontokat, sőt izomgyógyító hatása is van, valamit elűzi a stresszt.

A legtöbb macskás kávézóban azonban szigorú szabályok vannak és kikötik, hogy csak akkor lehet simogatni a macskákat, ha azok is kaphatóak a szociális interakcióra, illetve nem vállalnak felelősséget, mikor egy macska határozott karmolásokkal jelzi, hogy ő most senki stresszét nem fogja éppen elűzni dorombolással. Persze az állatok nem mehetnek be a konyhába sem, folyamatos állatorvosi felügyelet alatt vannak és a legtöbb esetben ezek a helyek állatmenhelyekkel is kapcsolatban állnak, hogy könnyebben örökbe fogadhasson macskát az, aki zárás utánra, otthonra is szeretne egy állatot.

Sőt, az évek alatt annyira bejött az embereknek, hogy állatok között kávézgassanak, hogy Kenyában például zsiráfok lopják ki a reggelit az egyik étterembe látogatók kezéből. Londonban volt már baglyos étterem, de nagy érdeklődésre tart számot a minimalacos is. Az első macskás kávézó Taiwanban nyílt meg 1998-ban, majd később Japánban is nagyon népszerű lett a modell.

A budapesti hely egyébként januárban bekerült az InStyle magazin válogatásába is, ott a világ 25 legjobb macskás kávézóját keresték.

Hercegi lak :)House of the prince :)

Posted by Cat Café Budapest on Samstag, 5. August 2017

Kapcsolódó

Tovább a címlapra

Most a címlapon

Elmosta az eső a budapesti megemlékezéseket, bár a megtartott rendezvények inkább a választások közeledtét jelezték.
A miniszterelnök szerint a magyarok helyett „homo brüsszelicust akarnak gyúrni belőlünk. 
A szervezők valószínűleg nagyobb tömegre számítottak. Videó a szürreális jelenetről.
A szakadó esőben tartotta meg ünnepi megemlékezését a Momentum Mozgalom
Az orbáni rendszer az önkény világa, amit le kell győzni – mondta a DK-elnöke.
A túlélő kislány azt mondta, a támadás olyan volt, mint amilyeneket filmekben lehet látni.
A kormány veszített az Eurostattal szembeni elszámolási vitában, de ezt is megoldják.